Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Diputació de Girona aprova una moció de suport al tren-tram de la Selva Marítima


La Diputació de Girona ha aprovat la moció de suport a la creació del tren-tram a la Selva Marítima. La moció també dona suport a la creació dels corredors al voltant del massís de les Gavarres i de l’eix Olot-Banyoles-Girona. La moció aprovada, doncs, planteja un tren-tram que connecti aquestes zones; un vehicle ferroviari que en entrar als municipis es converteix en tramvia, mentre que en l’entorn extraurbà circula com un tren.

El Ple de la Diputació considera que aquestes infraestructures poden beneficiar el conjunt dels municipis de les comarques de la Selva, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l’Estany,i la Garrotxa. Així mateix, també milloraria el règim de mobilitat i accessibilitat dels seus ciutadans, dels visitants i els turistes. Aquest mitjà de transport, estès per tot Europa, es configura com una alternativa viable, sostenible, assequible, accessible, saludable i extremadament eficient en termes mediambientals i energètics.

Un tren-tram per comarques sense ferrocarril

La moció, aprovada aquest dimarts a l’última sessió ordinària d’aquesta legislatura de la Diputació, planteja que el tren-tram pot garantir la mobilitat i reduir l’ús del vehicle privat. En aquesta zona hi ha el precedent de les diferents línies de ferrocarrils de via estreta que van existir fins als anys seixanta entre Olot i Girona i entre Palamós, Girona i Banyoles. A més, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i el Baix Empordà, que són quatre de les comarques més poblades de Catalunya que no tenen ferrocarril.

El compromís de la Diputació. Amb l’aprovació d’aquesta moció, el Govern de la Diputació es compromet a fer un seguiment de l’estudi de viabilitat ja existent en el cas del tren Olot-Banyoles-Girona i del tram de la Costa Brava, i a donar suport perquè s’iniciï un altre estudi per al tram tren de la Selva Marítima.

Foto: Miquel Millan // Diputació de Girona

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit