Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Diputació de Girona aprova un crèdit extraordinari per renovar 250 desfibril·ladors


La Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts obrir un crèdit extraordinari de 875.000 euros que destinarà a renovar 250 desfibril·ladors fixos que hi ha a la demarcació. Actualment el territori compta amb 1.062 aparells, la majoria d’ells fixos. La resta són mòbils i lliures que se cedeixen de manera puntual. Ara, part dels desfibril·ladors fixes s’han de renovar perquè o bé ja han complert la seva vida útil o bé comencen a tenir problemes de funcionament.

Fa més de deu anys la demarcació de Girona va convertir-se en territori cardioprotegit desplegant un conjunt de desfibril·ladors ubicats en espais públics. L’objectiu és que aquests aparells es facin servir quan hi hagi alguna persona amb una aturada cardíaca fora d’un hospital. Es poden utilitzar de forma fàcil ja que el mateix aparell indica com fer-lo servir, al mateix temps que avisa als serveis d’emergència. A més, analitzen el ritme cardíac de la víctima i determinen si és convenient o no fer una descàrrega elèctrica per recuperar el ritme del cor.

La Diputació de Girona s’encarrega de desplegar aquests desfibril·ladors pel territori en carrers, places, columnes o façanes d’equipaments públics. A més, també s’encarrega de contolar el bon funcionament de la xarxa i mantenir-la. A dia d’avui hi ha 1.062 desfibril·ladors, però alguns d’ells han arribat al final de la seva vida útil o comencen a donar problemes. Per això, el plenari ha donat llum verda a un crèdit de finançament que servirà per renovar 250 aparells que necessiten canviar-se. Els desfibril·ladors en espais públics busquen reduir entre un 25 i un 30% el risc de mort sobtada cardíaca.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit