Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Diputació de Girona aprova el cartipàs dividit entre Junts i ERC


La Diputació de Girona ha aprovat el cartipàs pel mandat 2023-2027. Ho ha fet al ple celebrat aquest dijous i gràcies a la reedició del pacte que Junts i ERC van fer després dels resultats de les eleccions municipals del 28 de maig i que va donar deu diputats a Junts i vuit ERC. Així es va tirar endavant una majoria de 18 de 27 al plenari. El cartipàs d’aquest mandat manté quatre grans àrees dirigides per quatre vicepresidents.

El primer vicepresident és Pau Presas d’ERC que repeteix com a mà dreta de Miquel Noguer a la corporació. Presas també s’encarregarà de dirigir la Comissió Informativa d’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local.

La segona vicepresidència és per la regidora de l’Ajuntament de Girona i diputada de Junts Maria Àngels Planas. Planas s’encarregarà de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, que entre d’altres inclou Medi Ambient i Xarxa Viària. Maria Puig d’Esquerra es farà càrrec de la Comissió informativa d’Acció Social, Salut Pública, Habitatge, Joventut i Educació, mentre que l‘alcalde de Vidreres, Jordi Camps, de Junts, serà el responsable de l’àrea de Cultura, Noves Tecnologies i Esports, que està integrada a Cooperació Cultural.

També s’han aprovat les delegacions d’organismes autònoms de la Diputació de Girona. En virtut d’aquest acord, Immaculada Muñoz, de Junts, presidirà a partir d’ara XALOC. D’altra banda, Maria Puig, d’ERC, es mantindrà com a presidenta de Dipsalut. Jordi Camps, de Junts, serà el nou president del Conservatori de Música Isaac Albéniz.

Pel que fa als altres ens dependents del grup institucional, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, continuarà en aquest mandat com a president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Jordi Masquef en serà el vicepresident primer i Joan Plana, el vicepresident segon. Per la seva part, el Consorci de les Vies Verdes estarà presidit, a partir d’ara, per Joaquim Roca (Junts per Catalunya), i Semega (Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada) per Vanessa Peiró.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit