Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Corporació de Salut renova dos programes d’atenció domiciliària


La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha renovat el Servei de Suport Immediat a Domicili (SSID) per a persones en situació de malaltia avançada i el Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH). La renovació d’aquests dos serveis s’ha fet per un any més.

El programa SSID és un servei d’atenció al domicili per a persones que es troben en situació de final de vida i que són ateses per un equip especialitzat en cures pal·liatives. Aquest servei ofereix suport a la persona que pateix la malaltia en tasques com la higiene, l’alimentació o l’acompanyament i el suport emocional de la família, entre d’altres.

Pel que fa al programa PADAH, és un projecte per a aquelles persones que han estat ingressades i que han patit una davallada funcional. Així, i un cop reben l’alta hospitalària, es veuen impedides per desenvolupar tasques domèstiques amb normalitat. Aquest servei els ofereix suport al seu domicili fins que s’hagin recuperat.

Més de 1.040 persones assistides des del 2012

Des que es va posar en marxa l’any 2012 a l’Alt Maresme i el 2016 a la Selva Marítima, el SSID ha atès 1.040 persones. Per la seva banda, el PADAH, desplegat l’any 2016 a l’Alt Maresme, ha assistit 874 pacients.

Tant el SSID com el PADAH compten amb el finançament de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, la Fundació Oncolliga Barcelona i la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls i amb el suport dels ajuntaments que s’hi han volgut adherir. De moment, els dos programes es duen a terme a una catorzena de municipis de la Selva Marítima i l’Alt Maresme. Des de la Corporació, però, expliquen que s’està a l’espera de si el SSID es podrà continuar executant a la Selva Marítima. Una viabilitat que depèn del suport econòmic que rebi provinent de fons municipals o bé d’altres entitats.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit