Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La comarca de la Selva registra 14 accidents amb bicicletes implicades


La comarca de la Selva ha registrat 14 accidents amb bicicletes implicades des de principis d’any fins a mitjans de novembre. La Selva és una de les comarques gironines amb més accidents amb bicicletes implicades tot i que se situa per darrere del Baix Empordà, amb 22, i de l’Alt Empordà, amb 17. Al Gironès també s’han produït 14 accidents. Tot i així, els sinistres amb bicis en via interurbana han disminuït un 23% respecte al mateix període de l’any passat.

El coordinador de seguretat viària i mobilitat del Servei Català de Trànsit, Òscar Llatje, admet que no saben a què es deu la tendència a la baixa, però afirma que se segueixen fent campanyes de conscienciació per protegir els ciclistes. A més, els recomanen sortir a pedalar en grup i portar vestimenta vistosa.

Entre el 2017 i el 2022, les casuístiques d’accidentalitat de ciclistes més comunes han estat caigudes (35%), envestides (16,7%) i fregaments o col·lisions laterals (12,2%). I les menys freqüents són atropellaments (1,7%), xocs amb animals (1,7%) o col·lisions contra objectes sense sortir de la via (1,1%). Seguint la tendència, la majoria d’accidents es produeixen amb la mateixa bicicleta (44,9%), seguit dels que hi ha turismes implicats (36,5%).

Les estadístiques també mostren que aquests accidents en via interurbana solen produir-se durant el cap de setmana i en horari de matí.

Pel que fa a accidents mortals, a la demarcació de Girona no se n’ha produït cap en tot el 2022. És el primer any que es registra aquesta xifra, després dels dos accidents mortals del 2021, un el 2020 i tres el 2019.

Foto: Carola López/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit