Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Colla Que Vingui Qui Vulgui de Blanes i Els Xul@s de Pineda són les millors carroses del Carnaval de Blanes

El concurs ha repartit 6.200 € en metàl·lic i un total de 15 premis en les tres principals categories


La Colla Que Vingui Qui Vulgui de Blanes i Els Xul@s de Pineda de Mar han guanyat el Concurs de Carrosses i Comparses del Carnaval de Blanes 2024. El veredicte del jurat i el lliurament de premis ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a la Casa Saladrigas de Blanes.

A la Rua de Carnaval de Blanes d’aquest any hi van participar 10 colles i comparses de Blanes, Pineda, Riells i Viabrea, Massanes, Tossa i Lloret de Mar. La desfilada va comptar amb un total de 17 carrosses.

El concurs ha repartit 6.200 € en metàl·lic i un total de 15 premis en les tres principals categories: carrosses d’entitats blanenques, carrosses de colles foranies i una tercera categoria única de comparses, sense distingir quina és la seva procedència.

Els premiats

A la categoria de millors carrosses de Blanes el primer premi ha estat per la Colla Que Vingui Qui Vulgui amb la disfressa ‘Tecno Dragons’. El segon premi ha sigut per ‘Esbart Joaquim Ruyra amb ‘Gaudi’m’, i, el tercer l’ha guanyat a Colla Bendita Locura i ‘Amén’. Aquí, els tres guardons estan dotats amb 1.000 €, 500 € i 300 €, respectivament.

Per la seva banda, en la categoria de millors carrosses foranies el primer premi ha estat per a Els Xul@s de Pineda de Mar i ‘Il Futuro di Venezia’. El segon l’ha guanyat la Comparsa Tribala de Pineda, amb ‘La Vie en Rose’. El tercer premi ha sigut per la Colla Encantats de Lloret amb ‘Tupanchiskama’. El quart, per la Colla Bon Rotllo de Riells i Viabrea i ‘Revontulet, la màgia de les aurores’. La cinquena plaça ha sigut per Els Guapus de Tossa de Mar amb ‘D’entre ses cendres’. Finalment, el sisè premi ha estat per a la Colla Ja ho Farem de Massanes amb ‘Lluna Tempus’. En total, en aquest apartat els premis anaven des de 1.200 € fins a 100 €.

D’altra banda, els sis primers premis per a les millores comparses el primer premi també l’ha guanyat la Comparsa Els Xul@s. El segon, per la Comparsa Tribala; el tercer la Colla Encantats; el quart l’Esbart Joaquim Ruyra; el cinquè la Colla Que Vingui Qui Vulgui; i el sisè Bendita Locura. En aquesta categoria s’han repartit 600 € per a la primera plaça fins als 50 € per a la darrera.

L’única colla que no ha aconseguit cap premi ha estat la de l’Associació de Quatre Vents de Blanes. Aquesta era la més nombrosa de tota la Rua de Carnestoltes, amb 118 components. Se li ha atorgat un trofeu en agraïment per haver participat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit