test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Colla Castellera dels Maduixots fa un assaig especial a Blanes


La Colla Castellera dels Maduixots de l’Alt Maresme i la Selva faran un assaig especial a Blanes avui divendres. El d’avui s’inclou en una sèrie d’assaig al carrer que la colla ha anat fent al llarg de tota la temporada amb l’objectiu d’apropar el món casteller a les poblacions del territori. L’assaig a Blanes els Maduixtos el faran a la plaça del Països Catalans de 19 h a 22.30 h.

Els assajos al carrer, com expliquen des dels Maduixots, són un petit tastet dels assajos que fa la colla al local, situat a Pineda de Mar. A més, en aquest assajos a l’aire lliure, els Maduixots també conviden a la participació de la gent per descobrir com es fan castells. Així ho explica la cap de colla, Andrea Almenta.

“Són assajos una mica diferents perquè el que fem és que es pugui apropar la gent, que es pugui enfaixar, que pugui provar les diferents posicions de pinya, pugui provar pujar, que la canalla pugui aprendre què fa la nostra canalla, com pujar un castell, com fer les diferents posicions, etc. També, normalment, tenim els músics que ens toquen una mica el seu repertori perquè la gent també pugui veure per si li interessa més poder venir a tocar la gralla o el tabal.”

Com a novetat, a l’assaig de Blanes també hi haurà un rocordom inflable que serà completament gratuït, com ha explicat la cap de colla dels Maduixots a Ràdio Marina.

A l’horitzó casteller

De cara a futures actuacions, els Maduixots tenen a l’horizó diades com la de Blanes o la de Sant Pol i festes majors. A més, al novembre celebraran la diada pròpia de la colla, que serà el tret de sortida de la celebració dels 10 anys de la colla castellera. Els Maduixots també han avançat a Ràdio Marina que de cara al novembre pot ser que viatgin a Madrid per oferir una mostra de castells amb la colla castellera de la capital de l’Estat.

 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit