Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La Biblioteca Jove de Blanes ha celebrat 10 anys amb el lliurament del 15è Concurs Bolleré de Relats Breus

El Concurs Literari de Relats Breus per a Joves Bolleré és un certamen literari juvenil en llengua catalana i castellana


Blanes ha celebrat el 10è aniversari de la Biblioteca Jove, ubicada a la Biblioteca Comarcal, aquest dimecres.

Per celebrar els 10 anys de la Biblioteca Jove, durant tot el dia es van organitzar diferents esdeveniments. Al matí, es va fer la trobada final del concurs de fotografia filosòfica ‘Fes-me pensar’, que es va tancar amb les votacions i la proclamació del resultat. Al migdia es va organitzar una visualització del vídeo Àlbums Rapejats, activitat inclosa al BUF!.

15è Concurs Literari de Relats Breus per a Joves Bolleré

A la tarda va tenir lloc l’entrega de premis del 15è Concurs Literari de Relats Breus per a Joves Bolleré a la Sala d’Actes Roberto Bolaño. Aquest certamen literari juvenil en llengua catalana i castellana s’estructura en dues categories, ambdues guardonades amb dos premis en metàl·lic pel primer premi i el finalista.

A la categoria B és per joves d’entre 12 i 16 anys. El primer premi, de 200 €, ha sigut per Laia Llobet Faus, de Palafolls, i la seva obra El mirall del món. La finalista d’aquesta categoria, amb un guardó de 50 €, ha sigut Carla Remacha Piqué, de Blanes, amb El vaixell fantasma. 

La categoria A és per joves d’entre 17 i 25 anys. Aquesta, ha premiat amb el primer premi, de 500 €, Angel of the morning de Roc Morella Gorchs, de Granollers. El premi finalista, de 150 €, ha sigut per Guiomar Galindo Solé, de la Seu d’Urgell, i Pròxima Estació.

Enguany, el concurs ha rebut 6 treballs de la categoria A i 5 de la categoria B.

El jurat d’aquesta 15a edició l’han compost el tinent d’alcalde de la Biblioteca, Mario Ros; la directora del servei, Gema Ciuró; el mestre i traductor Carles Llorach; l’escriptora blanenca Elisabet Moreno; i, la periodista i locutora de Nova Ràdio Lloret, Maria Joancomartí, en qualitat d’anterior guardonada amb els Premis Bolleré. Per la seva banda, Anna Rosa Bou ha actuat com a Secretària del Jurat.

La Biblioteca Jove

Des del 24 de gener del 2014, Blanes compta amb una biblioteca destinada a joves d’entre 15 i 23 anys. La Biblioteca Jove està ubicada a les antigues dependències de Turisme, dins del recinte de la Biblioteca Comarcal. En època d’exàmens, a més, aquest espai s’utilitza com a sala de treball i d’estudi.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit