Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

La 12a edició del Tiana Negra s’estrena aquest divendres amb el ‘true crime’ com a protagonista i amb una vintena d’activitats programades

Destaca la taula dedicada al crim de la Guàrdia Urbana amb Juan Carlos Zayas, l'advocat de Pedro Rodríguez, la víctima; els periodistes Maika Navarro i Toni Muñoz; i la documentalista del programa Crims de TV3, Ona Tura.


El Tiana Negra estrena una nova edició aquest divendres. Enguany, el festival de literatura negra del Maresme arriba a la dotzena edició i tindrà el true crime com a protagonista. A més, del 19 al 21 de gener, els dies que dura el festival, hi ha programades una vintena d’activitats relacionades amb el gènere negre en català.

Com en edicions passades, el festival a la Sala Albèniz del Casal de Tiana. Arrencarà amb una taula rodona amb Tura Soler, Narcís Bardalet, Jordi Grau i Fàtima Llambrich. Tots ells presentaran les seves novetats literàries. També s’ha preparat una segona presentació dedicada al crim de la Guàrdia Urbana amb Juan Carlos Zayas, l’advocat de Pedro Rodríguez, la víctima; els periodistes de La Vanguardia Maika Navarro i Toni Muñoz, autor del llibre Solo tú me tendrás; i la documentalista del programa Crims de TV3, Ona Tura.

Un altre dels grans protagonistes del festival serà el gènere negre juvenil. Aquesta edició s’ha organitzat un club de lectura específic dies abans a la Biblioteca Municipal, i que comptarà amb la taula rodona ‘Els joves també negregen’ amb Empar Fernández i Georgina Dalmau.

No falten les activitats clàssiques

Pel que fa a les activitats clàssiques, no faltaran els Quatre negres i un saxo, enguany amb Marc Font, Josep Torrent, Cristina Malagelada i la presentació del llibre Elles també negregen amb Sandra Freijomil. Al saxo, els acompanyarà Pau Sanchis. A la Cadira d’orelles hi pujarà l’autor Àlex Martín Escribà per parlar del seu llibre Interrogatoris.

El festival tindrà dues taules de novetats més: ‘Del passat al futur’ que inclourà Jordi de Manuel, Àlex Martín Escribà i Silvestre Vilaplana i ‘La riquesa del gènere’ amb Andreu Martín, Maribel Torres, Lluís Anton Baulenas i Marta Vidal i Guirao. En l’edició del 2024 repeteix la Ruta Negra que ens descobrirà l’assalt de Quico Sabater i el Vermut Negre.

També es farà el Trivial Negre. Aquest concurs posarà a prova els coneixements dels assistents. També hi haurà la representació del monòleg La més bella del món, d’Ada Castells amb l’actriu Padi Padilla.

Pel que fa als premis literaris, s’entregarà el Memorial Agustí Vehí- Vila de Tiana que arriba a la seva onzena edició. També s’entregaran els Premis Trajectòria a la Creació i a la Traducció que es van crear a l’edició passada i que repeteixen.

Recupera aquí l’entrevista d’Anna Maria Villalonga, directora del Tiana Negra, al matí360 de Ràdio Marina.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit