Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Junts presenta 29 esmenes als pressupostos de la Generalitat per a la comarca de la Selva


Junts ha presentat un total de 29 esmenes als pressupostos de la Generalitat per a la comarca de la Selva. Les esmenes als comptes abarquen diversos àmbits com el sistema sanitari, l’àmbit social, la justícia i la seguretat o els equipaments culturals i centres educatius, entre d’altres. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació aquest passat divendres a Lloret de Mar, el president comarcal del partit a la Selva, Jordi Camps, ha dit que els pressupostos del Govern “han estat pensats en clau de centralitat”:

“Sempre estem parlant d’una centralitat que acaba sent a Madrid però mirant aquests pressupostos el que estem veient és que aquesta centralitat existeix a Catalunya i acaba sent a Barcelona. Oblidant una gran part del territori on tenim moltes necessitats. I que moltes vegades no s’acaba mirant tant quines són les necessitats en aquest territori perquè acaben veient més quin és el rèdit polític que poden treure en altres llocs on sí fan una aposta. I en els pressupostos que s’han acabat d’aprovar són més pensats en aquesta clau que no en estar al costat de les persones i de les necessitats de les persones”.

Per la seva banda, la diputada de Junts al Parlament, Maria Antònia Batlle, ha dit que les esmenes volen “millorar” els pressupostos del Govern i els seus socis -ERC, PSC i Comuns- i “garantir més progrés i més benestar a tots els veïns i veïnes de la comarca”, tants els de la costa com els de l’interior.

Durant la compareixença també ha intervingut la diputada i portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, que ha dit que “aquests comptes no donen resposta a les necessitats dels ciutadans en matèria de fiscalitat, d’educació o de salut; ni tampoc serveixen per afrontar els reptes de país, com el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial o per avançar cap a la independència”.

Entre les esmenes destaquen les presentades per a la redacció del projecte i rehabilitació de l’escola comarcal d’educació especial El Ventijol -ubicada a Blanes-, la rehabilitació de diverses estacions depuradores d’aigües residuals a Caldes de Malavella, l’ampliació del parc de Bombers de Maçanet de la Selva, un estudi per implantar cicles formatius de grau mitjà i superior a Amer, la construcció de l’Institut Sant Quirze de Lloret i una nova escola al municipi o impulsar un estudi tarifari de la línia de bus Lloret-Barcelona, entre altres.

Imatge: Jordi Camps, Maria Antònia Batlle i Mònica Sales (Foto: Junts per Catalunya)

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit