Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Junts per Blanes es reuneix amb els pagesos afectats per les obres de la dessalinitzadora


Els representants de Junts per Blanes Joan Felip, Mònica Rabassa, Jaume Frigola i Teresa Crespo, s’han reunït amb la pagesia blanenca afectada per les obres d’ampliació de la dessalinitzadora del municipi. A la reunió també hi han assistit els diputats de Junts, Salvador Vergés i Tònia Batlle.

A la trobada, els pagesos han afirmat que les terres afectades són “les més fèrtils” i que els danys que es produiran a futurs conreus “són permanents”. A més, també han proposat alternatives que serien menys lesives per als terrenys i que assegurarien “igualment” l’ampliació de la instal·lació.

Les obres previstes per la dessalinitzadora de Blanes tenen un cost de més de 220 milions d’euros. Així mateix, garantirien una producció d’aigua de 80 hm3, quan en aquests moments la producció és de 20 hm3. En aquesta línia, Vergés ha exposat la necessitat d’augmentar els metres cúbics d’aigua a Catalunya perquè “la sequera persistirà i cal treballar activament per pal·liar els seus efectes”. Tot i això, el diputat ha afirmat que treballarà per garantir una compensació pels danys als pagesos tenint en compte el criteri de cost d’oportunitat. A més, Vergés també s’ha compromès a valorar les propostes alternatives que s’han exposat durant la reunió.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit