test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Judici per l’acusat d’humiliar, amenaçar i agredir la parella a Lloret


L’Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s’enfronta a 15 anys de presó per humiliar, amenaçar, insultar i agredir sexualment la seva parella a Lloret de Mar. Durant el judici, la denunciant ha assegurat que van viure una relació tumultuosa, que ella sentia “por” i que el processat es posava “agressiu” si ella no volia mantenir-hi relacions. A més, ha dit que la tenia controlada en tot moment. Ell, per la seva banda, ha negat els fets i ha assegurat que la dona va girar-se en contra seva un cop va obtenir el permís de residència. A banda de la pena de presó, el processat afronta haver de pagar 15.000 euros per danys morals.

El cas que ha arribat avui a judici es basa en versions contraposades. De fet, a la sala de vistes tan sols s’han escoltat les declaracions del processat i de la denunciant. No s’ha citat cap testimoni. Al seu escrit, la fiscalia sosté que l’acusat va exercir una actitud “de control, domini i humiliació” cap a la seva parella durant més de tres anys. En concret, entre el 2015 i el 2018. A més, també diu que la forçava a tenir-hi relacions sexuals.

La víctima sentia “por”

Davant del tribunal, la denunciant ha explicat que ell i l’acusat ja havien mantingut una relació anterior. L’any 2015, la parella va decidir tornar i ella va arribar a Lloret de Mar per anar-se’n a viure junts. La denunciant ha explicat que la relació va convertir-se en tumultuosa i discutien bastant. Ha relatat que sentia “por”, perquè ell solia amenaçar-la i es posava “agressiu” si no volia mantenir-hi relacions. “Jo acabava cedint, perquè era la manera que s’aturés”, ha dit.

A l’agost del 2018, ella va decidir acabar la relació i va anar-se’n a viure en un altre pis amb la filla que tenien en comú. Segons ha relatat, però, l’acusat no deixava d’assetjar-la. Ha dit que voltava sovint per la zona on vivia, que li havia trencat el pany o que fins i tot va saltar-li a la terrassa. Va ser aquell octubre quan va decidir denunciar-lo. Segons ha dit, aconsellada per un policia local de Tordera.

Ell ho nega

L’acusat, per la seva banda, ha negat els fets. Davant del tribunal de la Secció Quarta, i durant la seva declaració amb intèrpret, ha respost amb tot de ‘no’ quan la fiscal li demanava si ell havia amenaçat la dona, l’havia insultada o bé l’havia forçada a mantenir-hi relacions sexuals.

El processat ha explicat que, abans que ella tingués el permís de residència, la relació era “ideal i tot fluïa”. Però que va ser a partir del moment en què ella va obtenir els papers, quan tot va “refredar-se” i ella va “canviar de personalitat”.

L’acusat ha explicat que, de fet, era ella qui l’amenaçava amb denunciar-lo a la policia. A més, també ha explicat que ella havia començat a veure’s amb el policia de Tordera i que a partir d’aquí va ser quan va començar a denunciar-lo. També ha dit que, quan ja havien acabat la relació, un dia ella va dir-li que li pugés el cotxet de nadó fins al seu pis i que, un cop era a dins, li havia reclamat diners dient-li amenaçant-lo que mai més veuria la nena.

A més d’ells dos, l’únic que ha declarat al judici –i per videoconferència- ha estat un psicòleg judicial. Aquest perit ha declarat que, a parer seu, la denunciant pateix “estrès posttraumàtic” conseqüència del que va viure amb l’acusat.

15 anys de presó i 25 d’allunyament

La fiscal ha mantingut la petició de 15 anys de presó per al processat. L’acusa d’un delicte continuat de violació amb l’agreujant de parentiu, d’un delicte de maltractament psicològic habitual en l’àmbit de la violència sobre la dona comès en domicili comú i d’un tercer delicte continuat d’amenaces en l’àmbit de la violència sobre la dona.

A més de la pena de presó, el ministeri públic reclama que l’acusat no pugui acostar-se a menys de 500 metres de la denunciant per un termini de 25 anys. També sol·licita que se’l privi del dret a la tinença d’armes durant 8 anys. En matèria de responsabilitat civil, reclama que el processat indemnitzi l’exparella amb 15.000 euros per danys morals.La defensa, per la seva banda, sol·licita l’absolució.

El judici a l’Audiència de Girona ha quedat vist per a sentència.

Foto: ACN // Xavier Pi

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit