Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Joves de la Selva participen en un intercanvi amb joves de Gal·les


L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha participat en un intercanvi juvenil entre la Selva i Gal·les. L’intercanvi l’han impulsat el servei de mobilitat internacional de la pròpia oficina selvatana i l’entitat gal·lesa Skills and Volunteering Cymru. L’intercanvi entre 5 joves de la Selva i 10 joves de Gal·les d’entre 18 i 25 anys.

L’objectiu d’aquesta primera experiència d’intercanvi és conèixer diferents models de participació i voluntariat juvenil. De fet, l’intercanvi s’ha fet dins del marc de la col·laboració internacional per promoure l’associacionisme, el voluntariat i la participació juvenil, segons fonts del Consell Comarcal de la Selva. A més, com apunten des de l’ens comarcal, també ha ofert als joves selvatans viure una experiència de convivència internacional i una oportunitat de practicar l’anglès.

L’intercanvi entre la Selva i Gal·les s’ha fet en dues fases. Durant la primera es van fer trobades en línia perquè els joves es coneguèssin entre ells i, així, preparar l’intercanvi. La segona fase ja va consistir en els intercanvis presencials a Catalunya i a Gal·les.

Setmanes d’intercanvi amb activitats i projectes

Del 8 al 15 de juliol, el grup gal·lès va estar a Tossa de Mar acompanyat del grup de joves selvatans. Conjuntament van visitar diversos projectes de la Selva que promouen el voluntariat internacionals, com la Fundació Mona, a Riudellots de la Selva, i la Fundació Emys, a Riudarenes. A més, també van organitzar jocs pel casal d’estiu jove de Tossa, una neteja de la platja i una enquesta de recollida d’informació per conèixer la flora i fauna del Mediterrani. Aquesta darrere activitat va ser amb el camp de treball Estades Marines de Xatrac.

L’última setmana de juliol, el grup de joves de la Selva va viatjar a Cardiff. Allà, juntament amb el grup de joves de Gal·les, van realitzar diverses activitats per conèixer els programes de voluntariat de l’organització Skills and Volunteering Cymru. L’entitat, de fet, té diversos programes amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

Des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva valoren positivament aquest projecte. D’una banda per l’experiència personal dels joves i, de l’altra, per l’oportunitat d’establir contactes i col·laboració amb altres entitats i organismes juvenils.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit