Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Josep Ritort, secretari general de l’AMIC : “Hem d’acostar els joves als mitjans de proximitat i amb AMIC Nous Talents els joves seran dins dels mitjans”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

L’AMIC, creada al 1998, és “una associació de premsa impresa i mitjans digitals de proximitat de Catalunya”, explica Ritort. En total aplega a més de 500 mitjans “de municipi, de comarca, de barri”. “Som una associació que ajudem als associats i donem serveis als mitjans”, explica el secretari general.

“Ens agrada la idea de la plaça del poble”, diu Ritort fent una metàfora amb la feina que fan els mitjans de proximitat.

Des de l’AMIC impulsen un seguit d’iniciatives enfocades als joves. Segons Ritort, “els joves tenen unes altres formes de comunicar-se, uns altres canals”. En aquesta línia, enguany celebren la segona edició de l’AMIC Directes, un programa enfocat a estudiants de secundària.

Des de l’associació també impulsen AMIC Nous Talents, una proposta més lligada als mitjans de proximitat destinada a estudiants universitaris de carreres vinculades a la comunicació. Amb AMIC Nous Talents, Ritort explica que “ens interessa que els estudiants que hi participen es puguin posar d’acord amb empreses de mitjans de comunicació de proximitat per anar a treballar-hi 4 mesos amb una beca”. Així, com apunta, “poden ajudar a innovar a aquest mitjà de proximitat i aportar una audiència més jove”. En aquest sentit, Ritort afirma que “hem d’acostar als joves els mitjans de proximitat i què millor que fer-ho portant a joves als mitjans”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit