test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de Blanes: “Són avisos que van més enllà de ser un missatge purament informatiu, també donen consells a la població”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de Blanes. Amb Pouy hem parlat del Sistema d’Alertes de Protecció Civil de Catalunya i de la tercera prova d’aquest sistema a les comarques gironines que es fa aquest dijous.

Pouy explica que aquests avisos són una tipologia de missatge emergent diferents als SMS o als missatges que rebem per Whatsapp. En aquest sentit, ha puntualitzat que els missatges d’alerta van acompanyats d’un senyal sonor que s’haurà de desactivar i que serà rebut “sí o sí” per tots els telèfons que es trobin dins de la zona d’influència.

El cap de Protecció Civil de Blanes també ha apuntat que aquests avisos van més enllà de ser un missatge purament informatiu o d’alerta, sinó que també són una eina amb la qual donar consells a la població a l’hora de fer front a la situació d’emergència que hagi activiat l’alerta.

Pouy també ha explicat que aquests avisos només els rebran els telèfons que tinguin sistemes operatius amb una versió superior a la 11, tant en iOS com en Android.

Aquesta tipologia de sistemes d’alerta, segons Pouy, “no trigarà massa a estar implementat”, no només a nivell Catalunya, sinó també a nivell estatal i europeu. Tot i això, Pouy ha fet una crida a la calma afirmant que tot i que soni l’alarma “no s’acaba el món”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit