Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Josep Borrell: “La història d’aquest llibre és particular, única i una felicíssima coincidència”


 

El gerent de la Fundació Carl Faust, Josep Borrell, ha sigut al Matí360 per parlar d’un llibre, que es presentarà la setmana que ve. L’obra recull la correspondència completa entre el fundador del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, Carl Faust, i el científic Ramon Margalef.

De la mar de Blanes a l’oceà planetari. Els anys d’aprenentatge de Ramon Margalef a través de la seva correspondència amb Carl Faust és una anàlisi del procés d’aprenentatge de qui es va convertir en un gran i reconegut científic català del segle XX: Ramon Margalef. Com ha explicat Borrell, Margalef va ser marginat dels sectors més intel·lectuals per haver lluitat al bàndol republicà durant la Guerra Civil. Va ser gràcies a l’ajuda de Carl Faust que va poder formar-se i consolidar-se com un personatge reconegut.

Aquest llibre va començar a gestar-se fa tres dècades quan Josep Maria Camarasa, patró de la Fundació Carl Faust, va tenir a les seves mans la correspondència de Margalef després de la seva mort. D’aquesta manera, Camarasa va poder obtenir la correspondència completa entre els dos homes. Segons ha detallat Josep Borrell, la creació del segell editorial Edicions Marimurtra ha impulsat la publicació d’aquesta obra que d’aquí una setmana veurà la llum.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit