Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Jordi Rotllant, alcalde de Sant Hilari:”una part important de l’essència dels pobles de les Guilleries és la seva relació amb la natura”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens acompanya Jordi Rotllant, alcalde de Sant Hilari Sacalm. Amb ell hem parlat de la 6a edició de la Fira Guilleries que el municipi celebra aquest cap de setmana i que té com a objectiu posar en valor el patrimoni cultural, gastronòmic, social i natural de les Guilleries.

Per Rotllant, la tardor és un moment especial a les Guilleries. “Va molt relacionat l’entorn de la mitja muntanya amb l’època de tardor, un moment en què se celebrava una castanyada o una fira del bolet i es va posar tot sota el paraigua d’aquesta Fira Guilleries”.

L’alcalde destaca que la Fira busca donar a conèixer tot el patrimoni natural del territori de les Guilleries. És per això que l’esdeveniment s’ha centrat enguany en la part de la flora que “és un dels elements més especials i diferenciadors del nostre entorn. Les Guilleries estan ubicades en una zona que fa que tinguem un clima atlàntic i mediterrani i això fa que tinguem una gran diversitat de flora”.

“Estic convençut que una part important de l’essència dels pobles de les Guilleries és la seva relació amb l’entorn, d’haver viscut sempre al costat. Pot ser que en els últims anys, pels canvis socials que hi hagut, ens hem girat una mica d’esquenes a la natura. I crec que entre paraules com biodiversitat o canvi climàtic tots anem prenent consciència d’on vivim i de la importància que té preservar i cuidar el nostre entorn”, destaca el batlle.

Amb Jordi Rotllant també hem parlat de la singularitat del territori de les Guilleries, a cavall entre dues comarques i “més delimitat geogràficament que administrativament”. La fira, tal com explica l’alcalde, és també “una oportunitat per als negocis del poble”.

Per altra part, el nou alcalde de Sant Hilari ha explicat que el nou equip de govern es troba ara “en una fase d’il·lusió, de coneixement. De vegades es podria veure una línia continuïsta però la voluntat és la d’implantar un nou projecte basat en la sostenibilitat social, econòmica i ambiental”. Rotllant ha refermat la voluntat del Partit Independent de les Guilleries (PIG) que els seus caps de llista estiguin un màxim de dos mandats a l’alcaldia.

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit