Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Jordi Pagès, investigador del CEAB: “L’amenaça dels plàstics al mar és només una de les moltes que hi ha i potser no és ni de les més importants”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Jordi Pagès, investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB). Amb ell, i aprofitant que el 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans, hem parlat sobre la situació dels oceans al plantea i activitats de la Setmana del Mar, que se celebra aquests dies a Blanes.

Pagès apunta que el Dia Mundial dels Oceans és un dia per posar èmfasi al fet que depenem molt dels oceans. “Es tracta de posar de manifest la importància que tenen en molts aspectes de la nostra vida que a vegades ni ens n’adonem”, diu.

L’investigador apunta que l’estat actual dels oceans “preocupa” perquè hi ha tota una sèrie d’amanaces. Ara bé, puntualitza que l’amenaça dels plàstics, que potser és de la que més es parla, “és una de les moltes que pateix el mar” i que “potser no és ni la més important”. En aquest sentit, Pagès apunta que les amanaces dels oceà no són tant diferents a les de l’entorn terrestre. “Tenim diferents tipus d’amenaça: canvi climàtic, contaminació, invasions biològiques, sobrepesca o el transport marítim”, enumera Pagès.

Malgrat aquesta situació, Pagès convida a ser postius i “intentar moure’ns perquè les coses canviin”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit