Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Jordi Borràs exposa ‘Els rostres de l’odi’ a Arenys de Munt

L'exposició s'inaugurarà aquest divendres i es podrà visitar fins al 28 d'abril


El fotoperiodista Jordi Borràs inaugurarà aquest divendres 15 de març a la Sala Mercè Paluzie d’Arenys de Munt l’exposició Els rostres de l’odi. Aquesta mostra fotogràfica parteix del seu llibre Tots els colors del negre. L’extrema dreta a l’Europa del segle XXI i incorpora noves imatges captades en els últims països que ha visitat.

La voluntat de documentar aquests moviments va portar Borràs a encetar un viatge per Europa, que encara no ha acabat. Aquest viatge va començar, precisament, fa quinze anys a la vila del Maresme, quan un grup de falangistes va intentar impedir la primera consulta independentista el 2009. Des de llavors, l’autor posa imatges als rostres de l’odi i explora la normalització de les diferents cares de l’extrema dreta arreu del continent.

En aquestes fotografies es troben la dreta radical populista francesa o alemanya. També els ultraconservadors polonesos o hongaresos. Mostra també organitzacions que agiten els carrers amb violència, en diades massives com la Marxa de la Independència de Varsòvia o la Marxa Lukov de Sofia, però que també conviuen amb la nova dreta radical parlamentària, ovacionada en mítings de Marine Le Pen a Marsella o de Viktor Orbán a Hongria.

Borràs retrata els activistes ultradretans de la Legió Letona i també els islamòfobs mobilitzats per l’aniversari del naixement d’Adolf Hitler. Completen aquest mosaic alguns dels llocs venerats a Europa per aquests moviments, com Villa Carpena, antiga residència de Benito Mussolini, o la casa de Hristo Lukov, col·laboracionista del Tercer Reich a Bulgària.

L’exposició fotogràfica es podrà visitar fins al 28 d’abril.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit