Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Joan Felip, regidor de Promoció de la Ciutat de Blanes: “Blanes va ser una ciutat romana important i nosaltres hem d’identificar-nos-hi”


Blanes es trasllada al seu passat romà del 22 al 24 de setembre. Durant aquest cap de setmana el municipi celebrarà les III Jornades Romanes Blanda-ae amb una cinquantena d’activitats programades com exhibicions de gladiadors, visites guiades, danses o espectacles de foc.

Des de Ràdio Marina hem parlat sobre les Jornades Romanes Blanda-Blandae amb el regidor de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç, Empresa, Joan Felip. Segons apunta, el consistori fa una valoració positiva de les passades edicions perquè aquestes jornades fan referència al passat històric. Felip apunta que cal que els blanencs i blanenques s’identifiquin més amb aquestes jornades.

“El passat històric, de qualsevol ciutat, però de Blanes encara més és important. A Blanes tenim un jaciment romà, el Jaciment dels Pedrets, que indica que fa segles Blanes era una ciutat important. Per tant, ens hem d’identificar més amb aquestes jornades.”

Ara bé, el regidor també afegeix que les Jornades Romanes Blanda-Blandae estan obertes a tots els públics, tot i que apunta que esperen que siguin un punt d’atracció de les poblacions veïnes.

“L’avantatge d’aquestes jornades és que ho pot gaudir tothom, estan obertes a tothom, a gent de totes les edats. A més, esperem que pugui ser un pol d’atracció per gent de les poblacions veïnes.”

Felip ens recull el seguit d’activitats programades per aquests tres dies. Com explica “són unes jornades molt completes”.

“Hi ha una fira-mercat, tallers infantils i un campament d’època. També hi ha conferències, una sobre la medicina romana; hi ha un debat entre dos expert, l’arqueòleg Joan Llinàs i el director de l’Arxiu Municipal de Blanes, sobre la cultura romana; lluites de gladiadors; els manaies faran exibicions i desfilades… Hi ha moltes coses.”

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit