Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Jaume Aubanell guanya el premi de narració dels Premis Recvll en una edició que recupera la presencialitat


Els Premis Recvll de Blanes han recuperat aquest diumenge la seva festa presencial. El teatre de Blanes ha estat l’escenari de la gala de lliurament de premis de la 58a edició que, enguany ha rebut la participació de 56 obres.

El premi de narració Joaquim Ruyra, dotat amb 2.500 euros, ha estat per Jaume Aubanell, de Barcelona, amb l’obra “El gust és meu”. El premi Benet Ribas de poesia, dotat amb 1.500 euros, ha estat per Joan Graell i Piquè, d’Organyà, amb l’obra “Alfabet a l’ombra”. El premi Rafael Cornellà-Joaquim Abril de retrat literari, dotat amb 800 euros, se l’ha endut Ferran García-Oliver, de Gandia, amb “Hèracles a Sueca” i el premi de periodisme Salvador Reynaldos, dotat amb 800 euros, ha estat per Ruth Vilar, de Castellterçol amb l’article “Reajustar o emmalaltir”. El premi Josep Ametller de teatre ha estat declarat desert. Ràdio Marina col·labora un any més amb els premis Recvll amb el patrocini de la publicació de l’obra guanyadora del premi de narració.

Jaume Aubanell, guanyador del premi de narració defineix ‘El gust és meu’ com “una barreja entre literatura i menjar”:

Joan Graell, guanyador del premi Benet Ribas de poesia, explica que “Alfabet a l’ombra” és “una mirada poètica cap a elements que s’han perdut:

Per la seva banda, el guanyador del premi Rafael Cornellà-Joaquim Abril de retrat literari, defineix l’obra com un “homenatge a Joan Fuster”:

“Reajustar o emmalaltir”, de Ruth Vilar, és l’article guanyador del premi Salvador Reynaldos de periodisme. La seva autora el resumeix com “una crida” a qüestionar-nos si volem mantenir el model de societat actual:

El jurat ha declarat desert el premi Josep Ametller de teatre. Aquest fet “demostra que el jurat és rigorós” segons explica la president del jurat, Maria Mercè Roca:

 

Valoració positiva de la festa

Des de l’Associació Recvll han fet una valoració positiva de la festa, que enguany ha recuperat la presencialitat. El president de l’entitat, Salvador Roca, creu que ara l’objectiu és aconseguir el nivell de participació d’anys anteriors.

 

L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, entre altres autoritats.

Imatge: Foto dels guanyadors de la 58a edició dels Premis Recvll al passeig marítim de Blanes. Foto: Aj. Blanes

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit