Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Investiguen una residència de Premià de Mar per la mort de 87 residents


El jutjat d’instrucció número 2 de Mataró investiga la residència de Ca n’Amell de Premià de Mar per homicidi imprudent professional després que durant els primers mesos de pandèmia morissin 87 dels 200 residents.

La investigació s’ha obert a partir d’una querella de la fiscal en cap de Mataró, que acusa els responsables del centre d’haver provocat un “patiment gratuït” als usuaris de la residència, d’haver-los “desatès” i de no haver pres cap mesura per evitar la situació.

La residència va ser intervinguda per la Generalitat el 17 d’abril d’aquell any després d’una onada de mortaldat que inicialment fixava en poc més d’una vintena el nombre de víctimes. Fiscalia, però, eleva la xifra fins a 87 persones mortes vinculades a la residència. 62 van morir al mateix centre, 24 en centres sanitaris on se’ls hauria traslladat i una darrera a casa seva.

En aquell moment la Generalitat va apuntar a un seguit d’irregularitats i acusava la direcció de Ca n’Amell de no complir amb la normativa covid, de no garantir l’atenció continuada als pacients, d’errors en l’administració de medicació i de tractar els residents de manera irrespectuosa. Segons relata la Fiscalia, aquests dèficits en la gestió del centre ja es donaven abans del març de 2020 i es van veure “incrementats exponencialment” arran de la pandèmia.

Amb tot, fiscalia acusa el director de la residència, la directora mèdica, així com qualsevol altra persona contra la que puguin aparèixer indicis de col·laboració en els fets durant la instrucció, dels delictes d’homicidi per imprudència professional i de lesions per imprudència professional i tracte denigrant.

Imatge: Residència Ca n’Amell Premià de Mar (Aj. Premià)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit