Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Investiguen un veí de Maçanet per tenir una vintena d’animals protegits dissecats a casa seva


La Guàrdia Civil investiga un veí de Maçanet de la Selva per tenir una vintena d’animals protegits dissecats i no disposar de cap documentació que n’acrediti la procedència legal. Els agents van descobrir la col·lecció fa uns mesos, i durant aquest temps, amb l’ajuda del Ministeri per a la Transició Ecològica, han anat determinant cadascuna de les espècies. Dels vint animals que hi havia al domicili -tant salvatges com de granja- divuit d’ells tenen algun grau de protecció. Fonamentalment són aus, com ara mussols, falcons i òlibes, tot i que també hi ha un gat feréstec o un esquirol comú. Tan sols dos dels animals -una geneta i una guineu- no tenen cap protecció específica. Al veí se l’investiga per un delicte a la protecció de la fauna.

Segons informa la Guàrdia Civil, el cas es remunta a l’estiu de l’any passat. A l’agost, agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la benemèrita van començar a investigar un possible delicte a la protecció de la fauna. La investigació els va portar fins a un habitatge de Maçanet de la Selva, on el seu propietari hi tenia una col·lecció d’animals dissecats.

En total, n’hi havia fins a vint de diferents espècies. L’home no tenia cap mena de documentació que acredités que els havia obtingut de manera legal. La Guàrdia Civil va demanar la col·laboració del ministeri per identificar els diferents espècimens, veure si estaven protegits i saber també quant costaria cada exemplar.

Dels diferents animals dissecats, divuit tenen algun grau de protecció especial (bé sigui a través de normatives internacionals, estatals o catalanes). Entre d’altres, a l’habitatge de Maçanet, hi havia un astor, quatre mussols, un falcó pelegrí, una fagina, un gat feréstec, un gaig eurasiàtic, un xot o quatre òlibes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit