Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Inversió d’1,6 MEUR al Port de Blanes per reparar la coberta de la llotja de peix i urbanitzar el moll de ribera


Ports de la Generalitat comença dues actuacions al port de Blanes. L’objectiu és donar millor servei al sector pesquer i impulsar la mobilitat i la integració del port amb la ciutat obrint la zona de ribera a la ciutadania. Les obres, que es preveuen finalitzar a les acaballes de juny suposen una inversió d’1,6 milions d’euros.

Reparació de la coberta de la llotja

Les obres que s’estan duent a terme han d’assegurar la funcionalitat estructural de la coberta. Així, segons informa el Departament de Territori, es milloraran les condicions de treball del sector pesquer per donar més qualitat de servei. Territori ha informat que aquesta obre té un import aproximat de 700.000 euros.

La reparació ha començat amb el desmuntatge d’elements de la coberta que no tenien funcionalitat. Així, com expliquen des de Territori, s’aprofitarà la coberta interior per la instal·lació de plaques fotovoltàiques. Tot seguit, la coberta s’impermeabilitzarà per eliminar filtracions d’aigua. L’estructura metàl·lica de la nau rebrà un tractament per eliminar la seva corrosió a causa de la seva exposició a l’ambient marí i les bigues afectades per la humitat se substituiran.

Urbanització de la zona de ribera

En aquest cas, les obres consistiran en la reordenació de l’espai amb ampliació de voreres, enjardinament, pavimentació, col·locació de mobiliari urbà i nova senyalització. Així, es volen definir nous espais vials per la circulació de vehicles i nous itineraris per a vianants. A més, millorarà la mobilitat i integrarà millor el port i el teixit urbà. L’actuació compta amb una inversió aproximada de 870.000€.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit