Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Intervenen més de 5 tones de marihuana en un operatiu al Maresme


Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han intervingut més de 5 tones de marihuana en un segon operatiu contra el grup organitzat que van detectar al juny al Maresme. En el primer operatiu ja havien requisat set tones de marihuana. Aquesta segona fase es va desplegar el 5 de juliol a Mataró i Pineda de Mar. En el segon operatiu s’han detingut sis persones, que se sumen a les cinc detingudes el mes anterior.

Segons els cossos policials, l’organització operava sota el paraigua de suposades plantacions de cànem legal. Això els permetia cultivar marihuana, recol·lectar-la i distribuir-la. Ara bé, les plantacions no tenien tots els permisos necessaris per ser legals. Els agents també assenyalen que els responsables dels cultius utilitzaven altres naus amb activitat industrial legal per camuflar-hi plantacions. Per donar més aparença de legalitat, feien servir dues societats mercantils legalment constituïdes.

L’última intervenció, realitzada el passat 5 de juliol, es va fer a tres naus de Mataró i una de Pineda de Mar. Durant l’operatiu, els agents van intervenir quasi 5,5 tones de marihuana. En aquests hi havia 850 quilos de cabdells envasats al buit en nombroses saques segellades aptes per ser distribuïdes. També hi havia 126 quilos de marihuana, gairebé 40.000 plantes que pesaven 4.500 quilos, prop de 33 quilos d’haixix en tauletes i 300 grams de pol·len de marihuana.

Plantacions amb un elevat grau d’especialització

Els cossos policials destaquen que les plantacions estaven dissenyades amb un “elevadíssim grau d’especialització” en tot allò relacionat amb els cultius ‘indoor’. Tenien 2.000 llums de creixement, més de 250 ventiladors, un centenar de transformadors i més de 30 humificadors. A més d’equips d’aire condicionat, màquines recol·lectores, màquines d’empaquetatge, premses, generadors, termòstats, extractors i centrifugadores. També disposaven de set dipòsits de 1.000 litres cadascun.

A les naus, a banda de l’espai de plantació, hi havia àrees d’assecatge de cabdells, per manufacturar el material i també empaquetar-lo. En paral·lel, hi havia sales amb les parets reforçades amb acer per aconseguir un espai tipus ‘búnquer’ i evitar robatoris. Els tècnics de l’empresa elèctrica van constatar que les plantacions estaven connectades a la xarxa de forma fraudulenta.

Entre els dos operatius, la policia ha intervingut prop de 12 tones de marihuana i ha detingut onze persones per presumptes delictes contra la salut pública i frau del fluid elèctric.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit