Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Instal·len 253 plaques solars a la depuradora de Blanes

Des de la planta depuradora expliquen que les plaques serviran per "pal·liar parcialment" l'increment de consum motivat per la posada en marxa del tractament terciari de la depuradora


La depuradora de Blanes compta amb una planta solar fotovoltaica pel seu autoconsum. En total, la planta inclou 253 plaques solars que ocupen una superfície de 918 m² i tenen una potència total de 100 kW. Des de la planta depuradora expliquen que les plaques serviran per “pal·liar parcialment” l’increment de consum motivat per la posada en marxa del tractament terciari de la depuradora.

El consum de la planta l’any 2022 va ser d’1.461.858 kWh. D’aquests, un terç es van produir per cogeneració com expliquen des de la depuradora. Ara, amb l’activació del tractament terciari, calculen que consumirà 500.000 kWh més. Ara bé, s’espera que se’n recuperin 162.567 kW amb la producció d’energia anual estimada d’aquesta nova planta solar fotovoltaica. Així doncs, entre la cogeneració i les noves plaques, es produirà el 33 % del consum mitjà anual de la depuradora.

La instal·lació de la planta solar fotovoltaica a la depuradora de Blanes ha suposat una inversió de 101.395,75 euros. Aquest import l’ha aportat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a través d’un conveni subscrit amb el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona. Amb aquesta instal·lació, a més, la depuradora de Blanes es converteix en l’única de la Costa Brava que disposa de plaques fotovoltaiques, a banda de també tenir una planta de compostatge de fangs, d’un sistema de cogeneració amb microturbines i d’un tractament terciari per a la totalitat del cabal depurat.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit