Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Injecció de 350.000 euros per restaurar el Castell de Palafolls


El Castell de Palafolls rebrà una injecció de 350.000 euros per començar aquest proper 2023 un procés de restauració. El govern municipal ja ha enllestit un Pla Director que ha de servir de guia per convertir el castell en “l’element patrimonial i de referència de Palafolls vers la comarca i el país” segons expliquen des de l’Ajuntament en un comunicat. Els diners provenen del Departament de Cultura (120.000 euros) i de la Diputació de Barcelona (200.000 euros). La resta els aporta l’Ajuntament de Palafolls.

Les primeres actuacions se centraran en les parts més antigues del castell i el pati d’armes on es faran tasques de consolidació dels murs i del terreny, a banda d’actuacions arqueològiques. Entre les properes accions també hi ha prevista l’organització d’unes jornades sobre el monument.

El castell de Palafolls està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Hi ha constància documental des de 1035 i va ser el centre militar de la baronia de Palafolls, que comprenia els actuals termes municipals de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna i part del de Blanes. El Castell de Palafolls va formar part després del domini del Vescomtat dels Cabrera.

Foto: Wikipedia

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit