Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: queixes abans de la temporada turística


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui, una carta de queixes per abans de començar la temporada turística.

“Bon dia, Josep Lluís, i audiència,

Com que aquests dies ha plogut una mica, us proposo descansar una mica de la sequera per abordar alguns dels temes més calents de casa nostra: la imminent arribada de la temporada turística.

Vaig a fer com una carta als reis, però en negatiu. És a dir, no demanaré res, només em queixaré de tot com si fos un ‘tribunero’ qualsevol.
Per començar, estem en situació de sequera. Si, ja he dit que no en volia parlar, però sense entrar en detalls, tenim al davant una temporada turística que aquest any comença a finals de març amb la Setmana Santa i que serà de les més extenses dels darrers anys. I se’ns pot fer llarga, moooolt llarga!

Molts hotels s’estan plantejant no obrir perquè estan al mig d’una tempesta perfecta: no tenen aigua per les piscines, afronten molts mesos amb una activitat fluixeta (bàsicament, abril, maig i una mica de juny) i veuen que si no treuen molt bé la punta al llapis, aquest any que pot semblar tan bo, pot acabar en desastre. Per acabar-ho d’adobar, a moltes poblacions turístiques s’han començat a fer obres que afecten, i molt, a la mobilitat i als accessos. El fet que l’any passat hi hagués eleccions municipals fa que alguns projectes s’hagin endarrerit i comencin ara, afectant de ple la temporada.

Si, ja ho sé. Us penseu que vaig amb el lliri a la mà perquè ho atribueixo a les eleccions… Pobre il·lús, deveu pensar… Però deixeu-me que per una vegada sigui una mica innocent.
L’altre gran front de la tempesta perfecta que us deia és la manca de personal qualificat al sector turístic. Ja fa temps, des de la pandèmia, que el toro ens enganxa any rere any. I no veig que ningú estigui reaccionant, ni cap sector liderant una renovació de res que porti a una millora en aquest sentit. Treballar en el sector turisme, un dels que més vida dona a les nostres poblacions, és dur. Dur, i mal pagat.

En fi, amigues i amics, encarem la Setmana Santa i una temporada turística que promet emocions fortes i, per bé o per malament, segur que encara ens donarà molts motius per anar comentant.

Insisteixo, per sort ha plogut una mica, o sigui que durant uns dies més, mantindrem el pensament fresc i en calma… de manera que no passarà res.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit