Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: sort de la pluja


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui, una altra columna sobre el llenguatge.

Bon dia, Josep Lluís, i audiència,

Aquests darrers dies hem tingut una mica de pluja. I això ens ha calmat una mica… si més no, als ciutadans de peu, que ara ja ens sembla que alguna cosa haurem arreplegat del cel i que potser no cal que ens posem nerviosos per si hem de restringir l’aigua.
Ens agrada pensar que totes les històries tenen un final feliç, com a les males pel·lícules americanes (i ara també les d’aquí). Però pensem que no té per què ser així.

A banda d’haver plogut els darrers dies, també ens han arribat diferents notícies que voldria connectar. Per una banda, l’acord entre Esquerra i PSC per aprovar diferents mesures antisequera.

I per l’altra, la vergonyosa constatació que l’ampliació de la dessaladora de Blanes no podrà funcionar si no hi fem arribar potència elèctrica. Dit d’una altra manera, que sense el desenvolupament de la MAT, que tant d’esforç ha costat de parar des del territori i des de la societat civil organitzada, no hi haurà aigua.

Aquest tema em porta a diferents conclusions.
Es crea la falsa dicotomia entre MAT i aigua. Si no hi ha MAT, no hi ha aigua. Des del meu punt de vista, aquest és un problema tècnic que ha de tenir per força una solució tècnica.
Em sembla una indecència que algú s’atreveixi a plantejar el problema en aquests termes. D’això en diuen aprofitar que el Pisuerga passa per no sé on per recuperar un projecte que està mort i enterrat, que el territori no vol i que s’ha parat en un esforç conjunt de societat i institucions. I ara el volen tornar a la vida fent-nos xantatge amb l’aigua? Quina vergonya!

I últim, de veritat ens han de pintar la cara en aquest punt de la pel·lícula? És a dir, hi ha un projecte per ampliar la dessaladora de Blanes aturat des de fa més d’una dècada, i durant aquest temps a ningú se li ha ocorregut mirar el manual d’instruccions per saber quina potència elèctrica requereix ni com es faria arribar fins allà? Mare de Déu… és que n’hi ha per llogar-hi cadires!

Per sort ha plogut, i durant uns dies més… no passarà res.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit