test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: la sequera, de qui és culpa?


Estrenem nova secció d’opinió al matí360 amb Josep Borrell. Cada dimecres tindrem una dosi de ‘I no passa res!’. Avui, sobre la sequera.

“Darrere la meva taula hi tinc una bola del món d’aquelles d’abans, que s’endollaven i quan s’il·luminaven hi apareixien els rius, muntanyes, mars i oceans. De petit, em mirava els països i ciutats d’arreu del món amb noms curiosos o exòtics. Mogadiscio, Ouogadugo, Pion-yan, Otawa… Just fa un moment me la mirava i pensava en una exposició que vaig tenir ocasió de veure a aquesta darrera edició del Visa pour l’image, a Perpinyà, sobre els efectes de la sequera. Hi apareixien imatges de pobles d’Àfrica amb un pam de pols per la sequera. I mentre feia voltar el globus terraqüi, m’adonava que no calia anar a la quinta punyeta per trobar la sequera. Ara mateix la tenim aquí, i ben present, ben nostrada!
També fa poc he vist dues notícies al portal informatiu d’aquesta casa que m’han portat a pensar que anem pel pedregar, i permeteu-me que sigui una mica simplista. Per una banda, el govern espanyol, ull, destinarà una pila de milions a ampliar la dessaladora perquè no hàgim de patir de manca d’aigua. I de l’altra, hi ha pressions al més alt nivell polític perquè la Ryder Cap de golf es jugui a Caldes, tot i que el camp d’aquest esport d’elit és de quilòmetres i quilòmetres quadrats de gespa que ha d’estar sempre perfecta.

No vull dir ni que si ni que no, ni que no hi hagi molt en joc, ni molts interessos – començant pels nostres – en joc. Només vull posar en tela de judici que no es pot repicar i estar a missa… o potser sí! Ens podem contradir? Home, en teoria no, però avui en dia ja tot és possible, i més en política.
Volem més aigua, volem més gespa i sobretot, volem que no ens hàgim de contradir per tenir-ho tot. Al final, potser la culpa és del temps, que no plou ni a tirs.

Quedem-nos amb això. La culpa no és nostra, ni de la lògica ni res. Mentim-nos, culpem al temps, i no passa res.”

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit