test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

I no passa res! amb Josep Borrell: la moda dels pactes


 

Cada dimecres, al matí360 ‘I no passa res!’ amb Josep Borrell. Avui, sobre la nova moda: pactar.

“Aquesta temporada es portaran tendències extremes i extremades. S’han acabat les vestimentes discretes d’altres anys. Per als propers mesos, el pret-a-porter serà radical i desacomplexat.

Aquesta tardor i aquest hivern s’imposaran els colors forts. El blau i el vermell. el verd i el groc. El cian i el morat.

Alguns decidiran portar a sobre un dels complements de moda dels darrers dies: els pactes. D’altres no en voldran ni sentir parlar. Passarà una mica com amb les ‘hombreres’, però aquest cop hi ha gent disposada a sortir al carrer a manifestar-se contra els que les porten i els neguen aquest dret. Hem passat del ‘café para todos’ a l’amnistia per ningú.

També es portarà molt la concòrdia entre els pobles i els pactes històrics. D’altres, els més tradicionals, no ho toleraran i diran que tothom ha d’anar amb el barret de torero.

Les modes, aquesta temporada, venen fortes. Abans reconeixíem a les tribus urbanes per com anaven vestides. Ara, cada vegada més, coneixerem al ciutadà normal i corrent pel que és capaç, o no, de lluir en públic. Lluírem tolerància? Amnistia? Retorn a la normalitat? Desactivació del procés? O ensenyarem un bon tub per on voldrem que tothom passi?

La moda es convertirà, en els pròxims dies, en una necessitat. Fins ara era molt fàcil viure sense haver-se de pronunciar massa. A partir d’ara, però, això serà cada vegada més difícil.

Mal senyal, perquè on les democràcies consolidades on estan millor sempre és en els

punts de més estabilitat i, per tant, de menys conflicte. Per això quan les coses es tensen, les democràcies perden qualitat.

En el cas que estem vivint, s’està convertint en impossible ser neutral o impassible a la realitat. Potser fins i tot és indesitjable.

Seguiu la moda que seguiu, assegureu-vos d’una cosa: Demà i demà passat arribaran, segur. Mireu que no passi res de què ens puguem penedir quan aquests nous temps arribin. No fos cas que ens calgués una altra amnistia.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit