test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Hostalric viatja a l’època medieval per recuperar les arrels


Tir amb arc, tornejos d’espases, mostres de pintura medieval, cavallers… Hostalric ha recuperat la seva essència de capital del Vescomtat de Cabrera durant aquest cap de setmana. Aquest viatge en el temps ha estat possible dins el marc de la celebració de la 25a edició de la Fira Medieval d’Hostalric.

Els carrers de l’antic nucli, als peus del Castell d’Hostalric, s’han vestit de gal·la per acollir parades i visitants d’arreu de Catalunya. De fet, en l’edició d’enguany, la Fira Medieval d’Hostalric ha recuperat la seva plenitud després de dos anys amb restriccions sanitàries. Aquesta tornada, amb l’acompanyament d’un esplèndid temps de primavera, ha fet que la rebuda de la fira sigui excel·lent.

Però més enllà de les parades on s’hi podien trobar embotits, formatges, dolços artesans i molts d’altres productes, la 25a Fira Medieval també ha comptat amb un seguit d’activitats per tota la família. Visitar un campament medieval, exposicions d’estris i elements de l’època, visites guiades al castell, etc.

Marta Roura, Regidora de Turisme, explica que no haurien pogut celebrar millor el 25è aniversari de la Fira Medieval d’Hostalric.

“El balanç que fem de la 25a Fira Medieval d’Hostalric és molt positiu. S’han complert sobradament les expectatives que teníem. Ha sigut una edició multitudinària, ja que calculem que ens han visitat unes 30.000 persones durant els tres dies. Bé, aquesta edició era els 25 anys i ho hem celebrat de la millor manera possible: omplint els carrers de la vila i recuperant l’esplendor d’abans de la pandèmia”. 

Des de l’Ajuntament també celebren l’elevada participació de les veïnes i dels comerços i entitats d’Hostalric. De fet, Roura explica que, de cara a la Fira Medieval del 2023, espera que augmenti la involucració de les associacions locals.

Foto: Turisme Hostalric

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit