Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Hi ha objectes que no és el fet de tenir-los en propietat, sinó l’ús que se’n fa, i a la biblioteca es poden agafar en préstec aquests objectes d’ús puntual i esporàdic”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Ester Gatell, professora de l’Institut Euclides de Pineda de Mar i membre de l’equip impulsor del projecte de la Biblioteca de les Coses del centre.

Com ha explicat Gatell, la Biblioteca de les Coses de l’Institut Euclides va néixer d’una proposta del Consorci de Residus del Maresme. “Vam considerar que quadrava amb els valors que nosaltres volem transmetre al nostre alumnat”, diu Gatell.

Aquesta iniciativa va començar a formar-se l’any passat i, segons Gatell, aquest any es consolida. De fet, dimarts vinent la biblioteca s’obrirà al públic amb 63 objectes al catàleg.

“La Biblioteca de les Coses parteix de la mateixa idea que tenim d’una biblioteca, però en lloc de compartir llibres, compartim objectes d’ús puntual i esporàdic que ocupen un gran espai a casa nostra, que fem servir de manera molt puntual i que sovint no acaben la seva vida útil”, explica Gatell. Com apunta, “l’important d’aquests objectes no és tenir-los en propietat, sinó el seu ús”. Així, amb aquesta iniciativa, des del centre volen “acostar l’alumnat a un nou model de consum més sostenible i responsable”.

Gatell apunta que els alumnes “veuen molt clar el servei a la comunitat; el fet de deixar en préstec objectes a famílies amb menys recursos”. Tot i això, diu que la dimensió de l’economia circular és on hi ha més dificultats de comprendre i on posen més el focus fent pedagogia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit