test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El Banc dels Aliments no és la solució a la situació de pobresa, és una assistència mínima per atendre la fam”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina ens acompanya Cesáreo Villagrà, delegat del Banc dels Aliments al Maresme. Amb ell hem parlat sobre la campanya del Gran Recapte 2023.

Com calculen des de la delegació del Banc dels Aliments al Maresme, la comarca necessitaria 1.200 persones per la campanya d’aquest any. Villagrà assenyala que aquesta seria un “xifra satisfactòria” i, com diu, “hi estem bastant a prop”. “De moment hi ha gairebé 1000 persones, però sabem que hi ha entitats que encara no han introduït els voluntaris”. Ara bé, Villagrà remarca que el repartiment per localitats és diferent. “A l’Alt Maresme en general estem força bé, falten més voluntaris al Baix Maremse”, diu.

Villagrà ha explicat que l’estructura organitzativa a la comarca del Maresme recau sobre “l’acció quotidiana diària de les entitats que distribueixen aliments”. Així, per la campanya del Gran Recapte, els aliments que es recullen a cada localitat, “normalment es queden a la mateixa localitat”. Tot i això, Villagrà recorda que “abans tots els aliments es portaven a Barcelona i després les entitats els havien d’anar a buscar. Ara es queden al municipi tenint en compte uns criteris de distribució”.

“El Banc dels Aliments no és la solució a la pobresa”, apunta Villagrà, “és una assistència mínima per atendre la fam”. “En un context de festa del consumisme que hi ha permanentment hi ha un munt de persones que pateixen una necessitat bàsica alimentària”, diu. De fet, com exposa, “a la comarca del Maresme, el conjunt de persones que aquest octubre han sigut considerades pels serveis socials que havien de rebre aliments han sigut 12.691”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit