test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Fuig el condemnat a 15 anys de presó per matar el jove italià a una discoteca de Lloret


El condemnat a 15 anys de presó per matar d’una coça al cap el turista italià a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar l’agost del 2017 ha fugit de la justícia. Aquest dimecres hi havia fixada una vista a l’Audiència de Girona per resoldre si l’acusat, fins ara en llibertat, ingressava a presó de nou fins que la sentència fos ferma. El processat, però, no hi va comparèixer.

La setmana passada, la secció quarta de l’Audiència de Girona va condemnar l’acusat, declarat culpable d’un delicte d’assassinat, a 15 anys de presó. La sentència li va imposar la pena mínima perquè entenia que la traïdoria amb què va actuar quan va clavar la puntada al peu al cap a la víctima va ser “sobtada”. Segons el jurat popular “no hi va haver una repetició de cops, sinó una sola coça”.

Al judici, el condemnat va arribar-hi en llibertat, després d’haver superat els quatre anys màxim en presó preventiva que preveu la llei. Aquest dimecres, però, l’Audiència de Girona havia assenyalat una vista. El motiu era resoldre si havia de tornar a entrar a presó perquè ja hi ha una sentència i la llei fixa un topall de fins a la meitat de la condemna mentre no sigui ferma.

El condemnat no es va presentar a la vista. L’advocat de l’acusació popular en nom de Fecasarm i Spain Nightlife va assenyalar, segons informa l’ACN, que això confirmaria que el processat ha fugit de la justícia. El fiscal Víctor Pillado i les acusacions han sol·licitat a l’Audiència de Girona que dicti una ordre internacional de detenció i l’ingrés a presó de l’encausat.

Segons fonts judicials, fins la setmana passada el condemnat es va continuar presentant setmanalment a l’Audiència. Hi acudia per signar, complint les compareixences ordenades per reduir el risc de fugida.

La defensa de l’acusat, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, remarca que fa una setmana que no havia pogut comunicar-se amb ell. Segons Monguilod, el condemnat “té por de tornar a entrar a presó”. El lletrat també ha explicat que l’encausat està convençut que el veredicte declarant-lo culpable d’assassinat era “injust”.

La incompareixença del condemnat a la vista d’aquest dimecres no atura el procediment judicial. Les parts estan ultimant els recursos contra la sentència de l’Audiència de Girona. La justícia italiana també va obrir judici contra el processat. Allà, es pot enfrontar a una condemna de cadena perpètua.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit