Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Fina Román, Hostalriquenca Il·lustre del 2024

L'acte de reconeixement serà aquest diumenge, 7 de juliol a les 12 h al Centre Cultural Serafí Pitarra


Hostalric entregarà la distinció Hostalriquenca Il·lustre d’aquest 2024 a Fina Román. Així ho ha aprovat el ple de l’Ajuntament d’Hostalric celebrat aquest dilluns 1 de juliol en una sessió extraordinària. La decisió s’ha aprovat per unanimitat.

Una vida vinculada a Hostalric

Fina Román i Pedraza va néixer a Casabermeja, a Màlaga. Amb 12 anys es va traslladar a Hostalric amb la seva família. Va ser aquí on va conèixer una mestra, Señorita Joaquina, qui va proposar als pares de Fina Román de demanar una beca per anar a la Universitat Laboral de Saragossa. Allà hi va fer el batxillerat i el COU. Després, va fer magisteri a la Normal de Girona.

Tot i estudiar a fora, Fina Román va continuar vinculada amb Hostalric. De fet, als anys 70 va ser proclamada Dama d’Honor de la Festa dels Quintos.

L’any 1980 va començar a treballar a l’Ajuntament d’Hostalric on, entre d’altres, es va encarregar de traduir les primeres actes dels plens al català. Dos anys després, es va convertir en la primera bibliotecària de la Biblioteca Modest Salse, càrrec que va ocupar fins al 1985.

L’any 1984 va aprovar les oposicions de mestra i el 1995 les de l’especialitat d’Educació Infantil. Al curs 1985-1986 va ocupar una plaça a l’escola de Riells i Viabrea i els dos cursos següents a l’escola Montseny de Breda. Des del 1988 va ser mestra de l’escola Mare de Déu dels Socors d’Hostalric, ocupant el càrrec de Cap d’Estudis des del 2005 fins al 2014 i el de Directora, des del 2014 fins al desembre de l’any 2017, quan es va jubilar.

Aquesta vida professional l’ha compaginat amb la participació activa a entitats del municipi com la Coral Parroquial o sent membre del jurat dels Premis Literaris de Sant Jordi i del Casal de la Gent Gran.

Ara, l’Ajuntament d’Hostalric vol reconèixer la implicació de Fina Román a la comunitat del municipi. Des del consistori destaquen el seu compromís amb l’educació i la cultura que “ha deixat una empremta profunda a la vila”.

Una distinció per reconèixer els serveis prestats al municipi

La distinció d’Hostalriquenca o Hostalriquenc Il·lustre vol reconèixer aquelles persones, institucions o entitats per la seva tasca acomplerta i pels seus serveis prestats al municipi que hagin contribuït a augmentar el prestigi de la vila d’Hostalric.

L’acte públic de reconeixement de Fina Román serà aquest diumenge, 7 de juliol a les 12 h al Centre Cultural Serafí Pitarra. Un acte que s’emmarca en els actes de celebració de la Festa Major d’enguany.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit