Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

ERC Sant Hilari denuncia que es perd un 29% de l’aigua potable del poble

Des de l'Ajuntament assenyalen que la falta d'inversió es deu a la retirada judicial de la concessió a l'empresa gestora i que estan treballant per aconseguir el control majoritari de la gestió


El grup d’Esquerra Republicana de Sant Hilari Sacalm ha denunciat a través d’un comunicat que el municipi perd el 29% de l’aigua potable per diverses problemàtiques. Així mateix, els republicans han assenyalat una “manca de previsió i greus deficiències en la gestió de l’aigua per part de l’Ajuntament”, en mans del Partit Independent de les Guilleries (PIG).

Segons ERC Sant Hilari, fins al 29% de l’aigua potable del poble es perd per causes com fuites en la xarxa de distribució o altres desperfectes. D’altra banda, també exposen que la depuradora, inaugurada el 1992, no ha rebut cap inversió per millorar-ne l’eficiència o la capacitat. En aquesta línia, els republicans afirmen que “l’aigua no surt en condicions òptimes i que la riera d’Osor i la seva fauna és la que se’n veu clarament perjudicada”. També afegeixen que a la xarxa de clavegueram tampoc s’hi ha dut a terme cap actuació important.

En declaracions a Ràdio Marina, l’alcalde Jordi Rotllant (PIG) ha explicat que, des de la seva entrada al govern municipal, el partit ha treballat perquè el consistori sigui qui gestioni la xarxa d’aigua. Un objectiu marcat després que la concessió de l’aigua quedés anul·lada judicialment, fent que l’empresa a càrrec de la gestió no invertís en la xarxa. Una inversió que tampoc podia assumir el consistori perquè, com assenyala el batlle, no és propietària de la xarxa. Rotllant apunta que treballen amb l’empresa per arribar a un “acord” per plantejar una solució.

“Aquest plantejament de solució que l’Ajuntament i l’empresa podem treballar per arribar a un acord permetria que hi hagués un control majoritari de l’ajuntament en el servei de gestió de l’aigua; que es poguessin fer aquelles inversions necessàries tant en el subministrament d’aigua com en la xarxa de clavegueram, perquè el que plantegem és una gestió integral de l’aigua; i, que a la llarga, aquesta xarxa d’aigua fos de propietat municipal”. 

Subvencions per la millora de la xarxa

Els republicans insisteixen que els dipòsits actuals són “insuficients” per abastir les necessitats de la població de Sant Hilari. Els d’ERC apunten que tenen constància que s’ha atorgat una subvenció per la construcció d’un dipòsit de 3000 m³. Així, sol·liciten a l’equip de govern la “màxima rapidesa” en la seva execució.

Per la seva banda, Rotllant ha confirmat l’atorgament d’aquesta subvenció que “seria un respir” per la xarxa de subministrament d’aigua. A més, ha avançat que estan a l’espera de dues subvencions més.

“Hem demanat una subvenció per tal de construir un dipòsit de tres milions de litres, que seria un respir per aquesta xarxa de subministrament d’aigua. Tenim una nova subvenció que d’aquí a poc temps es resoldrà per tal de sectoritzar i reduir les pressions de la xarxa, que seria una millora en l’eficiència de la xarxa. També, una nova subvenció per tal de millorar i construir nous pous per poder garantir el subministrament d’aigua avui i durant els pròxims temps”. 

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit