test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Sant Hilari reclama més capacitat a la línia d’autobús que connecta el municipi amb Girona


L’inici del nou escolar i la bonificació d’alguns títols de transport públic ha posat en evidència la capacitat insuficient de la línia d’autobús que connecta Sant Hilari Sacalm amb Girona, especialment a primera hora del matí. Aquesta línia, que depèn de la Generalitat, està operada per l’empresa Teisa. El vehicle que passa pel municipi de les Guilleries a les set del matí provinent d’Arbúcies no té prou capacitat per absorbir tots els passatgers, fet que provoca que alguns veïns no puguin fer el seu trajecte.

La falta de places d’aquesta línia d’autobús és la que han posat de manifest des d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en una instància adreçada al govern municipal (PIG). Els republicans demanen a l’executiu local que es posi en contacte amb Teisa i proposen que l’empresa gestora de la línia habiliti un segon vehicle a la mateixa hora o incrementi la freqüència de pas.

Per la seva banda, l’alcalde Jordi Rotllan ha explicat a Ràdio Marina que han detectat un increment d’usuaris d’aquesta línia des del juliol del 2021. Aquest dilluns han mantingut converses tant amb l’empresa Teisa com amb l’Autoritat del Transport Metropolità de Girona (ATM) per tal de buscar una solució. L’alcalde ha detallat que des del govern municipal estan a l’espera d’una resposta del Departament de Territori per tal que aportin una solució. El batlle, fins i tot, ha apuntat a la possibilitat de fer arribar a la Generalitat una reclamació conjunta amb el municipi d’Arbúcies, que també es veu afectat per la falta de capacitat d’aquesta línia, tot i que en menor mesura.

Foto: Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Josep Lluís Vidal
Director de Ràdio Marina i marina360.

2 COMENTARIS

  1. La recollida de firmes s ha fet des de la iniciativa d’usuaris de la línia, no pas per cap partit polític.
    A més de les instàncies dirigides a l’Ajuntament, que és representant del poble i a Teisa com la empresa de la línia afectada, perquè aquesta arribin a Generalitat o a Diputació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit