Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

ERC recorrerà la llei estatal d’habitatge per defensar el Govern


El grup parlamentari d’ERC ha registrat aquest dimarts al Parlament una proposta de resolució on aposta per recórrer la llei estatal d’Habitatge. L’objectiu dels republicans és defensar la Generalitat i, alhora, mantenir “l’essència” de la normativa en relació amb els avenços en matèria habitacional per a tothom. Així, ERC proposa a la cambra catalana interposar un recurs d’inconstitucionalitat a la Llei 12/223 de l’Estat pel dret a l’habitatge. Esquerra considera que aquesta llei vulnera algunes competències de l’autogovern de Catalunya. El Consell de Garanties Estatutàries ja va emetre un dictamen on detallava les transgressions de la llei estatal en el marc català. El Parlament votarà l’1 de setembre, a petició de Junts, si interposa un recurs al TC.

Segons una nota de premsa, ERC proposarà al Parlament recórrer la llei estatal de l’habitatge al Tribunal Constitucional a través d’una proposta de resolució que seguirà, precisament, les recomanacions del Consell de Garanties. L’objectiu, com apunten, és “protegir” les competències de la Generalitat i, a la vegada, mantenir “l’essència” de la llei de l’habitatge.

El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) va emetre el 4 d’agost un dictamen sobre la recentment aprovada llei d’habitatge espanyola. Aquest va concloure que alguns dels seus articles resulten ser inconstitucionals i contraris a l’Estatut.

Les conclusions, que en alguns punts ha comptat amb el vot particular contrari de dos membres del CGE, remarquen que la norma estatal vulnera competències de la Generalitat en matèria d’habitatge i urbanisme o el principi d’autonomia financera.

Aquest dictamen havia estat sol·licitat per tal que el ple del Parlament pugui votar el proper dia 1 de setembre si presenta un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional. Aquesta sol·licitud arriba a la cambra per petició de Junts.

Foto: ACN // Maria Pratdesaba

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit