Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

ERC i la Crida de Premià de Dalt demanen la dimissió de l’alcalde i la rescissió “immediata” del contracte amb Desokupa


ERC i la Crida de Premià de Dalt han demanat la dimissió de l’alcalde del municipi, Josep Triadó. Això, després que es fes públic que l’Ajuntament havia contractat l’empresa Desokupa per “serveis d’assessorament” en els casos d’ocupacions “mafioses”. En un comunicat conjunt, les dues formacions han exigit que es rescindeixi el contracte “immediatament”. A més, també han demanat que se cessi “qualsevol vincle” amb l’empresa. “No podem permetre que el nostre municipi serveixi de precedent per a blanquejar i obrir l’àmbit institucional a l’extrema dreta”, han subratllat.

“La contractació d’aquesta empresa posa en qüestió l’esperit democràtic de l’equip de govern del nostre ajuntament”, exposen al comunicat. “Alhora constata el seu fracàs pel que fa a la gestió de la seguretat, i crea un greu precedent, ja que valida la contractació de cossos parapolicials per a funcions d’ordre públic”, alerten.

En aquesta línia, insisteixen que la competència en seguretat ha de recaure només en el cos de Mossos i la Policia Local. Les dues formacions també remarquen que els procediments d’actuació “s’han d’adequar estrictament als que estableix la llei i la justícia i en cap cas han de ser arbitraris o vorejant els límits de la legalitat”.

Contractació opaca

Els dos grups asseguren que l’anunci de la contractació de Desokupa “ha fabricat un escenari de por sense fonament” i assenyalen que ara mateix no hi ha cap casa ocupada al municipi. També subratllen que aquest anunci dona a l’alcalde “un protagonisme i un paper salvador en època d’eleccions”. A més, confien que la Policia Local “actuarà segons la llei” de manera que el contracte “és pura demagògia i serveix per llençar els diners”.

ERC i la Crida asseguren que han intentat demanar a Triadó que rescindeixi el contracte “per diverses vies”. Ara bé, lamenten que no han obtingut una resposta favorable, “sinó tot el contrari”. També critiquen que la contractació s’ha fet “de manera opaca” i “sense comptar amb la resta de regidors.”

El govern municipal de Premià de Dalt, format per Junts i el PSC, va anunciar a mitja setmana passada la contractació a través de Desokupa d’un servei d’assessorament davant d’ocupacions “mafioses”. El contracte és d’un any amb un cost de 3.000 euros nets, IVA a banda. El consistori admet que l’empresa utilitza mètodes “alternatius”, però avisa que les actuacions aniran sempre a càrrec de la Policia Local i insisteix que el servei contractat és només d’assessorament.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit