Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

ERC denuncia l’endarreriment de les obres a la N-II entre Tordera i Maçanet


Les seccions locals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Blanes han denunciat els endarreriments de la remodelació de l’N-II. Les obres al tram de carretera entre la cruïlla de Can Bartolí a Cal Coix, de 7,3 quilòmetres, hauria d’haver entrat en funcionament l’abril d’aquest 2022. La previsió, però, s’ha allargat fins a l’estiu del 2023.

El projecte d’execució de les obres es va aprovar el 2012. L’any 2018, l’obra es va adjudicar a la constructora OHL per valor de 21,4 milions d’euros. L’octubre del 2019 van començar les obres que, segons explica el partit republicà en un comunicat, han estat patint continuades interrupcions des d’aquell moment.

ERC exposa que l’incompliment dels terminis comporta múltiples problemàtiques com restriccions per donar pas alternatiu als sentits circulatoris i augment de circulació i accidentalitat en vies secundàries com la GI-555 entre Sils i Hostalric. També suposa retencions constants a la GI-600, via que connecta Tordera i Blanes amb la C-32, i diversos sinistres amb xocs frontals i sortides de via.

Des del partit republicà també ha manifestat el seu desacord amb la decisió presa el 2012 pel Ministeri de Foment que va descartar el desdoblament del tram al·legant motius econòmics. Segons ERC, aquesta decisió limita considerablement la fluïdesa de la circulació. Així, les seccions locals de l’Alt Maresme i la Selva reclamen al Ministeri de Transports que els vials de servei que s’estan executant “garanteixin una bona permeabilitat transversal del traçat” per evitar col·lapses de l’N-II. A més, també reclamen que no s’endarrereixi més l’execució de les obres més enllà de l’última previsió establerta per l’estiu que ve.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit