Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

ERC acusa a l’Estat de posar “traves” a l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera

Els republicans avisen que els "esculls" de l’Estat dels darrers mesos provocaran que l’inici de les obres d’ampliació es demori entre nou i dotze mesos


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha acusat l’Estat de posar “traves” a l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera. Aquesta infraestructura, el Govern preveu ampliar-la pròximament. En un comunicat, els republicans han denunciat que l’actuació s’ha demorat pels “entrebancs” i tràmits imposats pel PSOE. El partit avisa que els “esculls” de l’Estat dels darrers mesos provocaran que l’inici de les obres d’ampliació es demori entre nou i dotze mesos. A banda, acusen els socialistes de prometre que l’Estat assumiria el cost de l’obra, que finalment assumirà la Generalitat, i demanen a l’executiu que acceleri les obres prioritàries per fer front a la sequera.

Calculen que l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera permetrà quadruplicar la capacitat d’aquesta infraestructura. Així, passarà de produir 20 hm³ anuals a 80 hm³. Aquests 80 hm³ se sumaran als 60 hm³ de les instal·lacions del Prat i als futurs 20 hm³ de Cunit-Cubelles. D’aquesta manera, Catalunya doblarà en pocs anys la quantitat d’aigua dessalada i passarà dels 80 hm³ actuals als 160 hm³. Un volum que equival a un 23,4% del total de la capacitat dels embassaments de les conques internes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit