Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Amb els productors que hi havia al Maresme anys enrere, la meitat de les roses distribuïdes eren catalanes, però ara el 90% seran de Colòmbia o Equador”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Agnès Céspedes, cap de Comunicació del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar. Hi hem parlat sobre la flor predilecta de Sant Jordi: la rosa.

Céspedes assenyala que ara “és època de molta activitat perquè estem en plena primavera, però amb Sant Jordi, la distribució de roses arriba a uns màxims esplèndids”. Tot i això, apunta que la “distribució depèn molt del dia quan cau”. La venda “és favorable quan cau entre setmana per la doble distribució de roses: la gent en compra per regalar a la feina i en l’àmbit personal”, explica. Per aquest any “som optimistes i esperem que es pugui arribar als 7 milions de roses distribuïdes”, assenyala.

Segons Céspedes, “malauradament un 90% de la rosa que veurem aquest Sant Jordi són de Sud Amèrica; de Colòmbia i Equador, que són els principals proveïdors de roses al món”. La cap de comunicació del Mercat de la Flor i Planta apunta que això és una “llàstima” perquè any enrere, “entre els productors que hi havia a Vilassar i a altres punts del Maresme, la meitat de les roses que es distribuïen eren catalanes”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit