Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Entra en vigor el decret per reduir el consum d’aigua


La sequera continuada ha portat a decretar noves mesures per reduir el consum d’aigua que ja s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Amb l’entrada a la fase d’excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l’aqüífer Fluvià Muga, 224 municipis en què hi viuen un total de 6 milions d’habitants patiran restriccions en l’ús de l’aigua.

Entre la Selva i l’Alt Maresme, són més d’una quinzena de municipis els afectats per la fase d’excepcionalitat de la sequera. Concretament són Arenys de Mar, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Hostalric, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Riudellots de la Selva, Palafolls, Tossa de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna i Tordera.

Amb l’entrada a la fase d’excepcionalitat, s’estableix una reducció de la dotació d’aigua mitjana de 230 litres per habitant i dia. Així doncs, es veu limitat l’ús d’aigua potable pel reompliment de piscines que no tenen sistema de recirculació de l’aigua o aquelles que tinguin una capacitat superior als 500 litres. Per usos agrícoles, s’haurà de reduir un 40% el consum d’aigua, un 15% per a usos industrials i lúdics, i un 50% en quant al regadiu.

També es prohibeix el regadiu de zones verdes, tant públiques com privades, i la neteja de carrers amb aigua potable. Tampoc es podran omplir les fonts ornamentals, els llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua.

Foto: Aj. Tordera

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit