Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Entitats socials i ecologistes s’oposen a l’ampliació de l’aeroport Girona-Costa Brava


Sis entitats ecologistes, socials i veïnals han mostrat la seva oposició al nou pla d’ampliació de l’aeroport Girona-Costa Brava. Són Naturalistes de Girona, XR Girona, SOS Costa Brava, Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció i ZEROPORT, que han fet una sèrie de peticions al Govern central i a la Generalitat de Catalunya.

D’una banda, demanen que es retiri el Pla Director, presentat per AENA, que gestiona l’aeroport, i que es paralitzi de manera indefinida qualsevol ampliació d’infraestructures aeroportuàries i de creixement de l’aviació de l’aeroport, a més de les subvencions públiques a companyies aèries. També exigeixen la posada en marxa d’un Pla de redimensionament d’aquest aeroport, per evitar la socialització de les pèrdues d’AENA, a càrrec de l’erari públic, i complir els objectius climàtics. A més, demanen la reorientació de les inversions previstes per garantir serveis regionals públics de mobilitat que tinguin un baix impacte mediambiental.

Les entitats, a través d’un comunicat, han justificat aquestes demandes exposant, d’una banda, que l’ampliació de les infraestructures aeroportuàries i el creixement de l’aviació “són incompatibles” amb els compromisos europeus climàtics i amb la legislació d’àmbit estatal i autonòmica. D’altra banda, també consideren que es tracta d’una “operació especulativa amb inversions que no tenen cap justificació ni viabilitat”. En aquest sentit, creuen que tindrà grans impactes ambientals, socials i pressupostaris, i que l’aeroport actual “està sobredimensionat com a resultat d’inversions públiques i subvencions milionàries a Ryanair encobertes sota acords de promoció turística.”

Les diferents entitats han anunciat també que iniciaran accions de sensibilització i mobilització. Entre altres, hi haurà un manifest d’oposició a l’ampliació de l’aeroport, actes informatius amb experts i mocions en municipis i institucions.

Moisès García
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit