Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Ens agradaria que a final d’aquest any ja estigués constituïda l’empresa mixta, per començar el 2025 amb la gestió municipal de la xarxa d’aigua”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Jordi Rotllant, alcalde de Sant Hilari Sacalm. Hi hem parlat sobre el procés de municipalització de l’aigua que ha iniciat l’ajuntament hilarienc, entre altres qüestions.

La municipalització de la xarxa d’aigua de Sant Hilari, com diu l’alcalde, és “una oportunitat pel municipi”. “És un tema amb molts anys d’enquistament”, explica.

“Quan vam entrar a l’ajuntament l’any 2015 ens vam trobar en una situació excepcional,  l’empresa de propietat privada eren els únics possibles prestadors del servei perquè eren els propietaris de la xarxa, però judicialment se’ls havia anul·lat la concessió”, explica Rotllant. “Des de llavors hem estat en processos judicials per desencallar això”, diu. El batlle apunta que van tenir dues opcions: “regularitzar la situació a aquesta empresa o expropiar la xarxa i buscar un nou sistema de gestió”.

Rotllant explica que van començar el procés d’expropiació, però “acaba sent un tema centrat en els jutjats perquè cada pas que feia l’ajuntament era recorregut per l’empresa”. Així, com explica, van estar en temes judicials durant 8 o 9 anys. “Va arribar un moment de dir: la necessitat de resoldre, poder afrontar el futur i garantir el servei ha de prevaldre a aquests enquistaments judicials”, afirma.

Així, ara s’ha arribat a un acord amb l’empresa privada. Rotllant explica que el que plantegen és “la creació d’una empresa mixta que gestioni el cicle integral de l’aigua”. “Aquesta és la gran aposta de solució, que l’ajuntament tingui el control de la gestió i el servei”, explica. “Amb la liquidació de l’empresa, la xarxa passarà a ser 100% municipal”, afegeix Rotllant. “Ens agradaria que a final d’aquest any ja estigués constituïda l’empresa i començar el 2025 amb la gestió municipal”, diu el batlle.

Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat en l’últim ple del municipi i, segons assenyala Rotllant, aquest és un “projecte de poble, no és un projecte de color polític, hem de mirar de remar tots a la mateixa direcció”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit