Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Endesa preveu destinar 42 MEUR a la xarxa de distribució de la Selva entre el 2025 i el 2027


Endesa, a través de la seva filial ‘e-distribución’, preveu destinar 42 milions d’euros a la xarxa de distribució de la Selva en el període 2025-2027. Segons l’elèctrica, a la comarca selvatana aquest import es focalitzarà principalment a incrementar la capacitat d’accés i reforç de la fiabilitat de la xarxa, així com la millora de la qualitat i potenciar els projectes de digitalització.

Al conjunt de les comarques gironines, Endesa preveu destinar 115 MEUR a la xarxa de distribució. Això suposa un augment del 18% respecte al trienni anterior. A Catalunya, la companyia elèctrica calcula una inversió triennal de 884 milions, un 7% més. Segons informa Endesa en un comunicat, aquests recursos tenen l’objectiu de continuar reforçant la infraestructura elèctrica per facilitar la integració de les energies renovables, electrificar cases, empreses i ciutats i proporcionar un subministrament “fiable i resilient”, inclús davant de fenòmens meteorològics adversos.

12.246 quilòmetres de línies elèctriques

A la demarcació de Girona, la xarxa de distribució concentra més de 12.246 quilòmetres de línies elèctriques de les quals el 65% són aèries (7.895 quilòmetres) i el 35% restant són soterrades (4.351). Del total de cables, 5.665 quilòmetres corresponen a alta i mitja tensió i 6.581 corresponen a baixa tensió que van connectats a 58 subestacions, 7.323 centres de transformació i 516.000 punts de subministrament.

Endesa subratlla al comunicat que la inversió prevista per als pròxims tres anys està pendent de la concreció del nou marc regulador. Aquest hauria de facilitar les inversions necessàries per poder complir amb els objectius de descarbonització marcats a 2030. Aquesta adaptació de la legislació, indica la companyia, permetria simplificar i racionalitzar el procés de desenvolupament de la xarxa i “donar certesa reguladora amb l’objectiu d’evitar colls d’ampolla en l’accés a la xarxa”.

En total, Endesa preveu realitzar 1.148 projectes a tot Catalunya. S’orientaran a incrementar la capacitat d’accés a la xarxa de distribució per poder connectar parcs eòlics, solars i autoconsum. A més del reforç de la fiabilitat i a la qualitat de les seves infraestructures. També a la digitalització, que permet integrar nous serveis i fer-ne una gestió més eficient amb un benefici directe als 4,45 milions de clients que Endesa té amb contracte d’accés a les infraestructures energètiques de Catalunya.

En aquest sentit, Endesa té previst concentrar més recursos que en el trienni anterior a incrementar la capacitat d’accés a la xarxa. Així, ha reforçat amb 58 milions d’euros més aquesta partida, fins a consolidar la xifra dels 144,3 milions d’euros a les quatre demarcacions. Amb relació a les inversions dirigides a reforçar la fiabilitat i la millora de la qualitat es preveu de prop de 180 milions d’euros a Catalunya, mentre que els projectes lligats a digitalització, rebran uns 112 milions d’euros.

El responsable de la xarxa de distribució d’Endesa a Catalunya, Francesc Alemany, explica que “aquesta planificació s’ha fet després d’haver escoltat el territori”.

La digitalització i els reptes de futur

Endesa situa la digitalització de la xarxa de distribució com a “element crucial” per a la transició energètica. Exposa que fa possible la migració cap a un sistema energètic més sostenible i descarbonitzat.

Una altra línia en la qual Endesa seguirà treballant al llarg del pròxim trienni és en la innovació i aplicació de noves tecnologies digitals. Apunten que aquestes permeten afrontar millors fenòmens meteorològics extrems. Aquests poden afectar a la qualitat del subministrament, una de les conseqüències del canvi climàtic. En aquest sentit, l’objectiu és augmentar la resiliència de la xarxa de distribució per poder resistir a situacions adverses. Alhora, també recuperar-se més ràpidament i afectar, així, al mínim possible als clients.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit