Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“Endarrerir l’entrega del primer mòbil no és una feina només de l’escola o només de família o només de l’alumne, és una feina que hem de fer entre tots” 


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, Montse Paradeda, directora de l’Escola Gem de Mataró. Amb ella parlem de la iniciativa que està duent a terme el centre per endarrerir l’entrega del primer telèfon intel·ligent als infants i joves.

Parareda assenyala que aquesta iniciativa és “una bona eina per acompanyar i donar un espai de col·laboració a les famílies que se senten pressionades per comprar l’eina mòbil per por que el seu fill quedi fora del conjunt dels alumnes que ja en tenen”. Si bé, la directora de l’Escola Gem assenyala que “l’ús del mòbil a l’escola és anecdòtic”, aquesta campanya vol visibilitzar una demanda de les famílies.

“El que fem des de l’escola és sensibilitzar als alumnes que el mòbil no és adequat”, explica. Així, a l’Escola Gem “retirem els mòbils dels alumnes i els hi tornem quan ells marxen cap a casa”. Segons Parareda, “el fet de no disposar del mòbil, de no tenir-l’ho a l’abast, els ha ajudat a tenir una sensació de desconnexió que és el que busquem”. L’objectiu, com ha marcat la directora del centre, és “crear una dinàmica més sana per tothom”. “No és deixar d’utilitzar el mòbil, és fer-ne un bon ús”, senyalitza Parareda. En aquesta línia, la directora apunta que “no és una feina només de l’escola, només de família, només de l’alumne, és una feina que hem de fer entre tots.”

De moment, la campanya amb el lema ‘Desmobilitza’t’ ja té 300 adhesions. Aquesta iniciativa veu d’una plataforma d’un altre centre que tenia el mateix objectiu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit