test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“En aquests moments no et traurà la feina una intel·ligència artificial, sinó una persona que la sap aplicar i fer servir”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Enrique San Juan, periodista i expert en intel·ligència artificial. Hi hem parlat sobre aquesta eina que, cada cop, va guanyant més pes en el nostre dia a dia.

San Juan assenyala que “vivim una eclosió de la intel·ligència artificial, que és el resultat de molts anys d’investigació i desenvolupament de científics, empreses i institucions”. Apunta que la IA “és una eina que ja porta un temps present, la gran diferència és que ara podem fer-ne ús de manera directa i decidida, mentre que abans només érem usuaris passius”. De fet, apunta que el punt d’inflexió va ser “fa un any i mig o dos, quan va sortir ChatGPT”.

“La indústria del cinema, la ciència-ficció i la literatura ens han portat a pensar en sistemes molt distòpics, però la veritat és menys fantasiosa i més pràctica”, assegura San Juan. “De moment no tenim una IA que ens controli tota una sèrie de coses, el que tenim ara és insignificant en relació amb aquest concepte del supercontrol”, diu el periodista. “No hem de patir, de moment, per veure’ns substituïts per eines d’IA. En aquests moments no et traurà la feina una IA, sinó una persona que la sap aplicar i fer servir”, conclou.

San Juan recomana prendre part activa i de manera pionera en l’àmbit de la intel·ligència artificial. Això, diu, contribuirà en “construir un futur professional de cara als anys que vindran”. En aquesta línia, l’expert assenyala que “el tema de la IA no és evident, t’hi has de ficar per esbrinar com et poden ajudar aquestes eines, llavors es desmitifica”.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit