Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Els treballadors de la perfumeria Douglas, de Lloret, tornen a fer vaga


El treballadors de la perfumeria Douglas, de Lloret de Mar, han tornat a fer vaga. La plantilla s’ha concentrat aquest dimecres a la porta de l’establiment per mostrar el seu rebuig per la intenció que té l’empresa d’acomiadar 1.000 persones arreu de tot l’Estat. La de Lloret, tot i que no està confirmat, podria ser una de les botigues que acabin tancant.

Tot i que aquesta hauria de ser l’última jornada de vaga, des de CC.OO. no es descarten noves protestes, ja que, segons ha explicat el sindicat, no avancen a bon port les negociacions entre el comitè d’empresa i la direcció. En aquest sentit, Antonio Ferro, secretari general de la Federació de Serveis de CC.OO. a Girona, ha assegurat que, si cal, arribaran als tribunals. Segons Ferro, l’empresa s’ha ofert a pujar les indemnitzacions a 31 dies per any treballat, però es considera insuficient i es demanen 45 dies.

“El mínim que demanem són 45 dies, son uns acomiadaments improcedents perquè és una empresa que no té pèrdues, els salaris no arriben als 18.000 euros”.

(Antonio Ferro, CC.OO)

 

Es tracta del tercer Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) que presenta Douglas des de l’any 2018. A més, els treballadors han denunciat que es preveu que s’empitjorin les condicions laborals de 600 empleats.

El 86% de la plantilla de la botiga Douglas, de productes de bellesa i cosmètica, la formen dones. En concret, n’hi ha sis de fixes durant tot l’any, nombre que cal doblar a l’estiu pel volum de feina. En aquest sentit, CC.OO critica que la mesura vagi també en contra de l’ocupació femenina.

Moisès García
Periodista de Ràdio Marina

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit